Camper Onderhoud

Een regelmatig onderhoud van de camper is belangrijk en bespaart veel kosten op de lange termijn.
Elk jaar dient de camper APK gekeurd te worden, dan zal het motorische en mechanische gedeelte door de APK keurende instantie bekeken, vervangen of eventueel gerepareerd worden. Hierbij verdient een airco systeem speciale aandacht. Er dient voldoende vloeistof aanwezig te zijn.
Veelal kun je een camper laten keuren bij een bedrijfswagengarage.
Controleer minimaal 1 keer per jaar alle naden op waterdichtheid. Bij lekkage de camper niet buiten laten staan en direct overgaan tot reparatie.
Lekkage leidt tot rotting van plaatdelen en / of vochtplekken in de wand of plafond die moeilijk te verwijderen zijn.
De luifel is het beste droog op te rollen, als dit niet het geval is dan thuis nog eens uitschuiven en laten drogen alvorens te stallen. Bij stallen de accu ontkoppelen en de watertanks leeg maken en bij gebruik eerst ontsmetten.
Op reis is het handig reserve lampjes en reserve zekeringen mee te nemen alsmede wat handgereedschap. Er zitten op een camper veel onderdelen en dus kan er veel stuk. Maar niet getreurd, het hoort een beetje bij het camperen en je raakt er aan gewend dat er af en toe iets defect kan zijn. Naast onderstaande lijst vind je een uitgebrebreide bedrijven lijst onder Camperbedrijven


 

Voor onderhoud aan uw Camper kunt u terecht bij Volkswagen Campers Nederland:
U krijgt vooraf een gespecificeerde prijsopgave. Voordat u beslist of u de gewenste werkzaamheden laat uitvoeren, weet u precies wat het gaat kosten. Ondertussen checkt de computer of de opgegeven Volkswagen-onderdelen in het magazijn aanwezig zijn. U krijgt twee jaar garantie op de onderdelen en op de verrichte werkzaamheden. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

 

Spicom is uw adres voor alle reparatie en onderhoudswerkzaamheden aan uw caravan of camper.

Adres: Pascalstraat 15
1704 RD Heerhugowaard , (Noord Holland)
Telefoon: 072 - 5727450
Email: spicom1@gmail.com