Een camper financieren

Een vakantie met een Camper of Mobilehome is sterk in opkomst. Het aantal campers in Nederland groeit gestaag en in de afgelopen tien jaar is dit aantal zelfs verdubbeld. Midden vorig jaar stond de teller van het aantal geregistreerde campers op ongeveer 110.000 in Nederland.
Een camper geeft vrijheid en bij een toenemende welvaart hoort een luxere stijl van kamperen. Enerzijds de luxe van de camper die van alle gemakken is voorzien en anderzijds de gezelligheid van de camperplaats of camping.

Kosten Camper

De kosten van een camper lopen sterk uiteen. Koop je bijvoorbeeld een nieuwe of 2e hands camper? Daarnaast heb je ook nog heel veel verschillende modellen met full options of een basispakket. Kortom voor iedere portemonnee zijn er mogelijkheden.

Financieren - lening of sparen

Wanneer je over voldoende spaargeld beschikt dan is de keuze wellicht makkelijker gemaakt, spaargeld gebruiken is goedkoper dan geld lenen voor de aankoop. Mocht je niet over voldoende spaargeld beschikken of (een deel) van de aankoop willen financieren dan hebben wij de volgende tips voor je:

1) Financieren via de dealer of via een bemiddelaar? Koop je de camper bij een dealer dan is de kans groot dat deze partij ook mogelijkheden heeft om de camper (deels) te financieren. Let hierbij goed op de aanbieding die je krijgt. Lenen via de dealer is niet altijd de voordeligste optie. Dus onze tip vergelijk altijd meerdere aanbiedingen en leg minimaal 1 aanbieding naast die van de dealer.
2) Stem de looptijd van je lening af op de verwachte gebruiksduur Het is verstandig om van te voren te bedenken hoelang je van de Camper wilt genieten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nog betaalt aan een financiering voor een Camper die je niet meer hebt. Verwacht je 8 jaar met deze Camper te doen, stem dan de looptijd van de financiering af op deze 8 jaar. Een persoonlijke lening lijkt dan de beste optie, bij deze leenvorm staat namelijk alles van te voren vast. Geen verassingen achteraf.
3) Lees alle voorwaarden en neem de tijd! Een van de voornaamste voorwaarden is het rentepercentage, deze bepaalt namelijk de kosten die je betaalt voor het lenen van geld. Hoe lager de rente hoe voordeliger. Maar naast de rente en de maandtermijn zijn voorwaarden als boetevrij extra kunnen inlossen van belang. Mocht je namelijk tussentijds geld beschikbaar hebben dan kan het lonen om je lening of een deel daarvan eerder af te lossen. Onze tip bekijk alle voorwaarden en lees de kleine lettertjes aandachtig door voordat je een weloverwogen keuze maakt.